Jídlo v harmonii
Kdo jsem
Leona Paulová
Vystudovala jsem Fakultu potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha, kde jsem absolvovala i doktorský program a mnoho let zde učila studenty v bakalářském a magisterském studiu. Vždycky jsem věděla, že to, co jíme, významným způsobem ovlivňuje zdraví a celkovou pohodu člověka a kvalitu jeho života, proto jsem se po letech strávených v univerzitním prostředí rozhodla využít své znalosti z oblasti biochemie, potravinářské technologie a výživy k tomu, abych pomohla ostatním pochopit, že změnou stravovacích návyků mohou významně ovlivnit kvalitu svého života. Mým cílem je pomoci klientům, aby nejen zhubli, ale aby si dosaženou váhu v pohodě udrželi, zlepšili své zdraví, nalezli rovnováhu mezi fyzickou a psychickou stránkou života, cítili se zdraví, vitální a plní energie.
Ačkoli mě práce s klienty velmi těší, snažím se značnou část svého času věnovat i tomu, abych se dále vzdělávala a sledovala nejnovější vědecké informace z oblasti výživy. V roce 2019 jsem absolvovala kurzy Nutrition NetworkAdvisor Training a Essential Coaching Skills na Nutrition Network, platformě vytvořené skupinou lékařů a určené pro vzdělávání osob ve zdravotnictví. V současné době zde studuji kurz Low Carb High Fat Diet for Dietitians, zaměřený zejména na práci s klienty, kteří trpí cukrovkou druhého typu. Kromě toho se věnuji přednáškové činnosti pro odbornou i širokou veřejnost. Jsem autorizovaná osoba pro profesní kvalifikaci Výživový poradce (69-042_N) a v tomto oboru nabízím vzdělávací kurzy těm, kteří se chtějí věnovat výživovému poradenství jako profesi.